sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Huovutus - hattu (kevät 2009)

Vuoden vaihduttua aloitimme kevätlukukauden tutulla teemalla. Ensimmäiseen kevätlukukauden kokoontumiseen meillä oli ennakkotehtävänä tehdä huovutuskokeiluja annetuilla ohjeilla ja tehdä useita luonnoksia hattua varten.

Kurssin opettaja toimi Anna-Karoliina Tetri Oli mielenkiintoista huomata, kuinka erilainen tapa hänellä oli huovuttaa kuin edellisellä opettajallamme. Kun syksyllä villaa oli käsitelty ronskin ottein, nyt huovutettiin pienellä vesimäärällä ja hellävaraisemmin. Opin lisää huovuttamisesta tekniikkana ja villasta materiaalina. Opettaja muun muassa totesi mallitilkuistani, ettei niitä ole huovutettu loppuun asti, vaikka niin kuvittelin tehneeni.

Hattua varten tehtiin ensin kaavat oman luonnoksen pohjalta. Valitsin hatun materiaaliksi mustan merinovillan.

Hatun tekeminen oli aikaavievää ja jouduin jälleen kerran tekemään työn loppuun kotona. Opettaja lainasi hattutukkia, jonka päällä hattu muotoiltiin ja viimeisteltiin.Olen tyytyväinen hattuun teknisesti. Saumakohta ei erotu ja pinta on pehmeää ja sileää. Sen sijaan malliltaan hatusta ei tullut ihan sellaista kuin ajattelin. Ylöspäin taittuvasta lierin osasta tuli hieman liian pitkä, mistä voin tietysti syyttää vain omia alkuperäisiä kaavojani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti