sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Pinokkio-projekti (kevät-kesä 2009)

Pinokkio-musikaali oli poikkitaiteellinen projekti, jossa lapset ja nuoret olivat pääosassa näyttelijöinä, laulajina, soittajina, lavastajina ja puvustajina. Hanketta olivat toteuttamassa Pohjois-Helsingin kuvataidekoulu, Pohjois-Helsingin musiikkiopisto, Taito-käsityökoulu Helsky ja Teatteriosuuskunta ILMIÖ. Ensi-ilta oli Malmitalossa taiteiden yönä 2009. Helskyn käsityökoulun aikuis- ja lapsiryhmät osallistuivat puvustuksen ja lavastuksen tekemiseen.

Aikuisten käsityökoulun ryhmällä oli tehtävänä valmistaa puvut näytelmän roolihahmoille lasten tekemien luonnosten pohjalta. Lapset myös maalasivat ja kuvioivat kankaita. Määrärahat puvustukseen olivat niukat, joten uusiokäyttö ja luovuus olivat toteutuksessa kunniassaan. Kaiken kaikkiaan oli antoisaa olla mukana tällaisessa oikeassa produktiossa, jossa eri tahot tekivät toimivaa yhteistyötä.

Toteutimme puvustukset 2-3 hengen ryhminä. Minun parinani oli Tuuli ja meidän tehtävänämme oli puvustaa poika ja nukkemestari.

Nukkemestarin asu koostui haalarihousuista, pitkästä takista (sirkustirehtöörin takki) ja neulotusta tupsupiposta. Tuuli värjäsi lakanakangasta punaiseksi ja vihreäksi ja lisäksi housuissa on koristeena lasten maalaamaa kangasta. Minä puolestani vastasin ompelusta. Asuja sovitettiin kerran näyttelijöiden päälle ja vaatteisiin tehtiin tarvittavat korjaukset.

Pojan / Roomeon asu toteutettiin puolestaan kokonaan vanhojen vaatteiden pohjalta. Housuista lyhennettiin lahkeet ja takki värjättiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti