sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Tuftaus (talvi 2010)


Tuftaus oli minulle kokonaan uusi tekniikka. Monet ryhmäläisistä innostuivat kovasti tekniikasta ja suunnittelivat välineiden hankkimista myös itselleen. Käsityökoulussa kokeilimme aluksi tekniikkaa, ja sen jälkeen tehtävänä oli suunnitella sisustustyyny.

Tuftaus tehdään työn nurjalta puolelta.
Tyynyn suunnittelu lähti liikkeelle materiaalista, jota olin päättänyt käyttää työhön. Minulla on runsaasti vuosien varrella värjättyjä luonnonväristä ja kasvivärjättyä villalankaa. Värjättyjen lankojen sävyt ovat oranssin ja keltaisen eri sävyjä. Ensimmäisenä ajatuksena minulla oli auringonkukka. Aloitin suunnittelun isohkosta ruskeasta ympyrästä, joka laajetessaan vaihtaa väriä punaruskeasta oranssinpunaiseen, haaleaan aprikoosiin ja keltaiseen. Lopputulos ei juurikaan muistuta auringonkukkaa.

Auringonkukkaympyrän alku.

Aloitin työn keskeltä ja tein sitä koko ajan kahdella langalla. Ruskea ja valkoinen ovat yksivärisiä, mutta kaikissa muissa on käytetty kahta erisävyistä lankaa, jotta värinvaihdoksista tulee liukuvia. Nukassa on käytetty kolmea eri korkeutta. Valmiista työstä leikkasin keskellä olevan ruskean nukan auki.

Auringonkukkaympyrä on valmis mutta "reunojen" täyttäminen vielä kesken.

Tyynyn taustan tein tummanvihreästä pesukoneessa vanutetusta vanhasta villaneuleesta.


Käsityökoulussa valmistamani tyynyt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti