maanantai 20. helmikuuta 2012

Lopputyö - aiheen valinta

Sain syksyllä 2011 jonkun sähköpostilistan kautta Celian tiedotteen, jossa kerrottiin koskettelukirjoista ja siitä, että niiden tekijöitä kaivataan lisää. Celia on valtion ylläpitämä erikoiskirjasto, joka tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa kaikille niille, jotka eivät sairauden tai vamman vuoksi voi lukea tavallisia painettuja kirjoja.

Celia on tehnyt myös oppaan koskettelukirjojen tekijöille (linkki). Oppaassa kerrotaan asioita, joita täytyy ottaa huomioon kirjaa tehdessään.

Itselleni oli alusta lähtien selvää, että tekisin kirjan pienille, 1-2-vuotiaille lapsille. Koskettelukirja voi olla elämys myös ns. normaalille lapselle. Alusta pitäen ajatuksena on ollut tarjota kirjaa Celian kokoelmiin, mutta jos sitä ei sinne hyväksytä, niin siinä tapauksessa lahjoitan sen ehkä jollekin tuttavapiirin pienokaiselle.

Koskettelukirjan aloittamisessa suurimman haasteen aiheutti kirjan aiheen valinta. Lueskelin suomalaisia kansansatuja, rakentelin omia pieniä tarinoita ja pohdin jopa luontoaiheista pientä tietokirjaa. Lopulta päädyin kuitenkin tuttuihin eläinaiheisiin loruihin ja lauluihin, joita olen itsekin lukenut omille lapsilleni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti